marți, 21 martie, 2023

41 de ani fără Mihai Drumeș

Noutati

Fără îndoială că toți am citit Invitație la Vals sau Elevul Dima dintr-a șaptea. Sunt romane care ar putea fi oricând un succes de Hollywood. Elevul Dima dintr-a șaptea nu e cu nimic mai prejos decât serialele tematice Salvați de clopoțel din anii 90. Numai că autorul a scris aceste romane la jumătatea secolului XX, însă publicul tânăr al anilor 80-90 le-a devorat pur și simplu.

Mihai Drumeș se născuse în Balcani, pe la 1901, dar familia sa s-a stabilit în Oltenia, în mica localitate de pe malurile Oltețului, Balș, așezată între Craiova și Slatina. Casa unde a copilărit scriitorul se află pe partea dreaptă a străzii Nicolae Bălcescu lângă fabrica Jiul (Termex).

Studiile liceale le face la Caracal și la Craiova, oraș descris în Elevul Dima dintr-a șaptea (zona comercială -Lipscani-România Muncitoare -Elca), continuă cu Filologia la București, fiind jurnalist, scriitor autor al unor cărți de popularizare despre invenții, inventatori și cutezători un fel de mini-dicționare foarte apreciate în anii 80-90.

Mihai Drumeș a murit la 7 februarie 1982, la București.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

- Publicitate -

Farmaciile Dr.Max

Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie

Comunicate de presa