duminică, 2 aprilie, 2023

A murit Academicianul Ovidiu Bojor (1924-2023)

Noutati

Academicianul Ovidiu Bojor s-a născut la Reghin, Mureș, la 1 noiembrie 1924. A fost considerat părintele terapiei prin plante sau fitoterapie. A fost membru de onoare al Academiei de Științe Medicale, Senior Honoris Causa al Forumului Președinților Patronatelor din România. A primit Diploma de Merit Academic, acordată de președintele Academiei Române. A fost Președinte de Onoare al Planta Romanica.

Ovidiu Bojor a absolvit în anul 1950 Facultatea de Farmacie din cadrul Institutului de Medicină și Farmacie din București. În anul 1968, Ovidiu Bojor a susținut doctoratul în farmacie, cu teza: ”Contribuții la studiul ciupercii Claviceps purpurea”. Explorator pasionat, a mers în Hymalaya, apoi în Afghanistan, Ruanda, Tanzania, Uganda, Burundi și Botswana.

A fondat  Centrul de Studii pentru Ştiinţe de Graniţă și a publicat peste 30 tratate și peste 200 de lucrări de specialitate.

Academicioanul Ovidiu Bojor spunea : „Iubirea am situat-o pe primul loc din tot ceea ce există pe Pământ. Trebuie să plecăm de la iubirea față de Creator, față de Creație, de la iubirea între oameni. Și chiar dacă îți greșește cineva, întoarce și cealaltă parte a obrazului și îl vei dezarma. Priviți viața ca și când ați fi în fața unei oglinzi. Dacă vă crispați, crisparea se va întoarce asupra voastră. Dacă vă zâmbiți, zâmbetul se întoarce asupra voastră”

Academicianul Ovidiu Bojor a pus pabzele fitoterapiei ca știință medicală și a format generații de fitoterapeuți. Ne-a părăsit la București, pe 14 februarie 2023.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

- Publicitate -

Farmaciile Dr.Max

Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie

Comunicate de presa