miercuri, 29 martie, 2023

Actorul Florin Zamfirescu a decis să se retragă din lumea spectacolului

Noutati

Marele actor român Florin Zamfirescu este una din marile valori ale Olteniei. Marele actor a văzut lumina zilei la 12 aprilie 1949, la Călimănești, actualul județ Vâlcea. Prima soție a maestrului, Valeria Sitaru era originară din Drobeta Turnu Severin, Mehedinți. Cei doi au împreună un fiu și o fiică, fiul regizor, fiica actriță.

Florin Zamfirescu a absolvit IATC acum 51 de ani în 1971, ca șef de promoție, fiind ulterior profesor și rector al UNATC. Marele actor a rămas celebru pentru filme mari precum Iarba verde de acasă, Mere roșii, Tatăl risipitor, Moromeții, Actorul și sălbaticii, Filip cel Bun, Pădurea de Fagi, Pădurea Nebună dar și în seriale de tip soap-opera: Inimă de Țigan, Regina.

Florin Zamfirescu este și un mare actor de teatru. Marele actor și-a definit retragerea astfel: „Nu-mi mai e dor de nimic, pentru că m-am retras. Am doi copii care mă onorează și-mi duc numele mai departe, Vlad Zamfirescu și Ștefana Samfira. Niciodată nu i-am îndrumat să facă teatru, chiar le-am zis că nu au originalitate, că-s lipsiți de imaginație, că au făcut ceea ce au văzut în casă. Dacă eram la fel, mă făceam învățător ca tata sau popă, ca-n familie”.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

- Publicitate -

Farmaciile Dr.Max

Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie

Comunicate de presa