duminică, 2 aprilie, 2023

Actorul Marin Moraru ar fi împlinit 86 de ani

Noutati

Marele actor Marin „Marinuș” Moraru s-a născut la București la 31 ianuarie 1937. Cu 1 an și câteva zile mai mic decât Florin Piersic, Marin Moraru fost unul din marile talente native ale teatrului și cinematografului românesc. A fost destinat unei cariere de tehnician și inginer, da fiind că tatăl său era tehnician la CFR, micul actor crescând în apropierea gării Basarab de azi, în modestul cartier Grivița. A urmat o școală tehnică, a intrat la Politehnică, dar s-a dus și la IATC. Nu a fost admis, dar marea actriță Dina Cocea l-a acceptat ca student extraordinar, adică să asiste la cursuri, fără a fi notat sau examinat. Marin Moraru a reușit al doilea an să intre la IATC, unde Dina Cocea l-a luat la clasa ei. A absolvit în promoție cu Gheorghe Dinică, actorul care i-a fost cel mai bun prieten tot restul vieții.

A reușit să treacă de la dramă la comedie cu zâmbetul pe buze. A înobilat cu prestația sa un gen hulit, al telenovelelor, arătând că un actor poate juca orice rol, fiindcă este actor

Cine nu a râs la vederea modului cum actorul Marin Moraru a reușit să redea spiritul mucalit și dintr-o bucată al țăranului ardelean Toderaș în seria „Bobocilor”, nu a plâns atunci când artistul Marin Moraru l-a jucat pe evreul antrenor de box, supraviețuitor al lagărelor de concentrare naziste în „Ringul”. L-a interpretat pe izolatul boier Vâlcu în Trandafirul Galben, cel ce râvnea să fie Domn la București, în Țara Românească.

Marin Moraru a fost un actor de voce, un actor de compoziție, un actor în adevăratul înțeles al cuvântului.

Ne-a părăsit la 79 de ani, într-o zi de 21 august 2016.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

- Publicitate -

Farmaciile Dr.Max

Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie

Comunicate de presa