duminică, 8 decembrie, 2024

Asociația Scout Society din Târgu Jiu anunță finalizarea, la 31/05/2023, a proiectului Engage Connect and Empower Youth via Books, implementat în perioada 01/06/2022 – 31/05/2023, și finanțat de Comisia Europeană, prin Corpul European de Solidaritate

Noutati

Proiectul a avut ca scop principal creșterea accesibilității copiilor și tinerilor din mediul rural în lumea cărților, în lumea lecturii, și s-a desfășurat atât în Gorj, cât și în Suceava, în comunitățile rurale adiacente acestor două județe.

Prin intermediul acestui proiect, 400 de copii și tineri cu oportunități reduse din 5 zone rurale au beneficiat de cărți strânse din donații. De asemenea, în acest număr s-au încadrat și tinerii din mediul rural care studiază în mediul urban. Mai mulți iubitorii de carte din România s-au alăturat acestei campanii de transformare în bine a României rurale, a tinerilor prin educație și cultură prin lectură, donând un număr substanțial de cărți (peste 500 cărți). Pe această cale, dorim să le transmite adânca noastră recunoștință și mulțumire.

În cadrul proiectului au avut loc 5 activități:

1. Colectarea cărților – grupul de voluntari format la nivelul comunității vizate a lansat un apel în comunitate pentru a încuraja oamenii de la nivel local, regional și național să doneze cărți. Au fost adunate peste 500 de cărți, filtrate în funcție de vârstă și distribuite tinerilor.

2. Târguri de carte – s-au organizat târguri de carte la nivelul comunității noastre, în școli și la sediul Societății Cercetași astfel încât unii oameni să poată dona direct cărți.

3. Literary Van în Acțiune: pentru această activitate, echipele de voluntari din fiecare comunitate au distribuit cărți tinerilor vizați din mediul rural.

4. Construirea unui Spațiu Deschis pentru Cărți: a fost conceput ca o mini-bibliotecă deschisă unde tinerii din școlile locale pot lua cărți și le pot returna după ce le-au citit.

5. Ateliere de Carte Vie: au fost derulate ateliere în școli cu tinerii cărora le-au fost distribuite cărțile. Tinerii au avut șansa de a dezbate despre experiența lor literară, educația non-formală și să învețe despre Erasmus Solidarity Corps.

Proiectul a avut un impact realmente pozitiv asupra copiilor și tinerilor din mediul rural, contribuind la dezvoltarea apetitului lor pentru lectură, creșterea angajamentului civic, solidarității și colaborării între școli, tineri, cetățeni și societatea civilă. 98,6% dintre beneficiari și-au declarat dorința ca în școli să fie organizate mai multe activități care să stimuleze lectura în rândul elevilor. Tinerii au declarat: „Consider că proiectul are o anvergură nobilă și potențial de a aduce schimbări majore”, „Este un proiect care poate îmbunătăți considerabil viața unor copii”, „Sunt foarte bucuros că am putut să ne reunim pe parcursul Atelierelor de Carte Vie, sa citim împreună și sa discutăm. Astfel, am putut avea un moment de legătură.”

Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici EACEA nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea.

(P)

Alte articole

- Publicitate -

Farmaciile Dr.Max

Ortodont
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro

Vadrexim - Anvelope de calitate!
Taxi Heathrow
mutari mobila
Clinica stomatologie Bucuresti

Comunicate de presa