joi, 18 aprilie, 2024

Asociația Scout Society din Târgu-Jiu împreună cu OTI SLOVAKIA și ZENTRUM FUR INNOVATIVE BILDUNG Austria, implementează în această perioadă proiectul SAFEHIKE

Noutati

Acest proiect este o inițiativă dedicată educației non-formale și conștientizării siguranței pentru profesioniștii și pasionații de drumeții. Acest proiect oferă participanților cunoștințe esențiale despre instrumentele și echipamentele necesare pentru a călători în siguranță pe munte, inclusiv despre instrumentele de navigație, prognoza meteo și procedurile de răspuns în caz de urgență. Participanții sunt instruiți despre modul în care să evalueze corect riscurile și să ia decizii în situațiile periculoase.

În cadrul acestui proiect au avut loc 3 training-uri ce s-au desfășurat în Austria, Slovacia și România. În cadrul acestor training-uri, partenerii s-au axat pe dezvoltarea abilităților participanților în materie de orientare, citire a hărților și navigatie, precum și pe abilitățile acestora de a lua decizii informate în situații de urgență.

Partea practică a constat în drumeții montane ce au oferit participanților ocazia să își exerseze abilitățile de orientare, de oferire de prim-ajutor și de gestionare a situațiilor de urgență.

Ghidul elaborat pe parcursul proiectului, activitățile locale desfășurate cât  și cele 3 training-uri ajută la distribuirea rezultatelor proiectului atât în cadrul organizațiilor participante, cât și în afara acestora, consolidând impactul proiectului la o mai mare comunitate.

Mai multe detalii despre activități și proiect găsiți pe site-ul https://safehike.euactive.org/

Tudorela Cotiga

(P)

Alte articole

- Publicitate -

Farmaciile Dr.Max

Ortodont
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro

Vadrexim - Anvelope de calitate!

Comunicate de presa