miercuri, 22 mai, 2024

Asociația Scout Society și partenerii săi dezvoltă proiectul DiSPO pentru implicarea tinerilor în activități sportive desfășurate în natură

Noutati

În perioada 04-07.05.2023 , Asociația Scout Society și partenerii săi, Innovative Education Center (Austria), Hodina H (Cehia), L’Orma (Italia) și La Hoya (Spania), s-au întâlnit la Târgu-Jiu, în cadrul proiectului  DiSPO (Digital Outdoor Sports), finanțat de Uniunea Europeană .

Proiectul are ca scop motivarea și implicarea tinerilor în sporturi  în natură, prin intermediul activităților ENF (Experiențe Educaționale în Natură). În contextul digitalizării și al timpului petrecut în fața ecranelor, proiectul DiSPO își propune să minimizeze impactul negativ și să restabilească legătura dintre tineri și natură prin utilizarea de instrumente digitale.

DiSPO are ca obiective implicarea a 1000 de tineri în activități sportive desfășurate în natură, precum și crearea unor rețele între diferite părți interesate din 5 comunități locale din UE. De asemenea, se urmărește ca 50 de practicanți de sport din aceste comunități să adopte utilizarea instrumentelor digitale concepute în funcție de tendințele, interesul și stilul de viață al tinerilor pentru a-i reconecta cu natura.

Prin intermediul proiectului  vor fi  regândite 25 de activități sportive în aer liber pentru tineri, utilizând instrumente digitale având ca si  scopul final  sporirea impactului pozitiv al digitalizării prin promovarea și atragerea tinerilor către activitățile în aer liber și de a-i reconecta la natură.

În contextul pandemiei Covid-19, tinerii petrec mai mult timp în fața ecranelor și au mai puține oportunități de a se implica în activități sportive. Proiectul DiSPO vine în întâmpinarea acestei probleme la nivel european, prin dezvoltarea unei strategii și stabilirea de legături cu părinții tinerilor care nu au acces la activități sportive.

În cadrul întâlnirii din Târgu Jiu, membrii echipei DiSPO au discutat strategiile și acțiunile pentru atingerea obiectivelor proiectului și au dezvoltat un plan de acțiune detaliat pentru a implica cât mai mulți tineri în activități sportive desfășurate în natură.

Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici EACEA nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea.

Comunicat furnizat de Scout Society Târgu-Jiu.

(P)

Alte articole

- Publicitate -

Farmaciile Dr.Max

Ortodont
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro

Vadrexim - Anvelope de calitate!

Comunicate de presa