sâmbătă, 13 aprilie, 2024

Avantajele unui implant dentar de calitate

Noutati

Implanturile dentare reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru înlocuirea dinților pierduți, care oferă o alternativă durabilă și estetică la protezele dentare tradiționale. Acestea nu doar că-ți redau aspectul plăcut al zâmbetului, ci și funcționalitatea danturii naturale, printr-o masticație eficientă. În plus, implanturile dentare de calitate sunt concepute pentru a oferi stabilitate, confort și rezistență pe termen lung.

Desigur, înainte de a-ți pune implanturi trebuie să te asiguri că alegi un medic cu experiență sau, chiar mai bine, o echipă multidisciplinară, așa cum există în prezent în clinicile dentare moderne, prezente și în Craiova. Apoi poți urma drumul de la dinți lipsă, la o dantură funcțională.

Printre cele mai importante beneficii ale implanturilor se numără următoarele:

Totul se simte și arată precum o dantură naturală

Implanturile dentare au rolul de rădăcini artificiale, iar în partea superioară se fixează coroane dentare care reproduc aspectul dinților naturali, specifică healthline.com. Acestea pot înlocui de la un singur dinte pierdut, până la întreaga dantură, în cazul situațiilor mai complexe. Implanturile dentare restabilesc și confortul din cavitatea orală, lucru greu de realizat cu ajutorul unei proteze dentare mobile.

Previne pierderea osoasă și îmbunătățește fizionomia

Pierderea unui dinte duce, în timp, la resorbție osoasă, adică la scăderea consistenței osului. Prin îndepărtarea unuia sau mai multor dinți, țesutul nu mai este stimulat prin procesul de masticație, iar presiunea se distribuie apoi doar pe dinții rămași. Astfel, implantul dentar are un efect vizibil asupra conservării țesutului osos, dacă acesta este inserat la scurt timp după pierderea dintelui. De asemenea, resorbția osului, atunci când vorbim de lipsa mai multor dinți, are efecte negative asupra formei feței, deoarece obrajii devin mai lăsați.

Oferă rezistență

Implanturile dentare sunt realizate din materiale de calitate superioară, cum ar fi titanul, astfel încât acestea sunt capabile să reziste o perioadă lungă de timp. În general, dacă igiena orală este corespunzătoare, iar vizitele la medicul stomatolog sunt regulate, acestea pot dura chiar o viață întreagă. De altfel, implanturile dentare sunt o variantă mult mai durabilă decât protezele mobile.

Asigură stabilitatea dinților

Atunci când ai pierdut un dinte, dinții din jur pot migra spre spațiul gol care a rămas și pot modifica mușcătura și capacitatea de a mesteca. Un implant dentar umple acest gol și poate menține sănătatea dinților din jur, prin a-i împiedica să-și modifice poziția.

Îmbunătățește calitatea vieții

Înlocuirea dinților lipsă sau a protezei mobile cu ajutorul implanturilor dentare îți îmbunătățește calitatea vieții. Prin intermediul lor îți poți redobândi stima de sine și poți fi sigur și încrezător, atunci când zâmbești și vorbești în public. În plus, redobândirea unei danturi fixe îți ameliorează și starea generală de sănătate, prin faptul că poți avea o mușcătură corectă și poți mesteca alimentele corespunzător.

În concluzie, alegerea unui implant dentar de calitate îți aduce o serie de avantaje semnificative. Pe lângă îmbunătățirea aspectului estetic, implanturile dentare oferă stabilitate și confort, durabilitate pe termen lung și menținerea sănătății orale. Cu toate acestea, înainte de a alege un implant dentar, este important să discuți cu medicul stomatolog și să obții toate informațiile de care ai nevoie pentru a lua cea mai bună decizie.

Sursă foto: Adobe stock

(P)

Alte articole

- Publicitate -

Farmaciile Dr.Max

Ortodont
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro

Vadrexim - Anvelope de calitate!

Comunicate de presa