miercuri, 21 februarie, 2024

Ce alimente să consumi pentru sănătatea articulațiilor – Ortopedie Baia Mare

Noutati

Pe lângă tratamentele medicale și exercițiile fizice făcute constant, la baza articulațiilor sănătoase se afla încă un secret. Este vorba despre alimentație, care joacă un rol crucial în ceea ce privește menținerea sănătății articulațiilor noastre. Cu toții ne dorim să avem articulații flexibile și lipsite de durere, dar câți dintre noi știu cu adevărat ce alimente pot contribui la acest obiectiv? Dacă și tu ești interesat/ă despre cum să-ți menții sănătatea articulațiilor prin prisma alimentatiei, rămâi pana la final! În plus, îți vom recomanda și o secție de ortopedie Baia Mare, care te va ajuta cu siguranță în ceea ce privește mobilitatea. 

Top 10 cele mai recomandate alimente pentru a menține sanatatea articulatiilor – ortopedie Baia Mare

Alimentele pe care le-am organizat într-un top în rândurile de mai jos sunt în mare parte unele accesibile, care se găsesc destul de ușor în comerț și pot fi incluse destul de ușor în alimentația noastră. Iată așadar top 10 alimente pentru a menține sănătatea articulațiilor: 

  • Peste gras, bogat în Omega-3. Două tipuri de astfel de peste, bogat în acizi grași, mai exact, în Omega-3, sunt somonul, sardinele, macroul etc. Aceste tipuri de pești au variate proprietăți antiinflamatorii și ajuta, într-o anumită măsură, la reducerea durerilor articulare. 
  • Fructe ce au un conținut ridicat de vitamina C. Fructele bogate în vitamina C nu sunt doar recomandate pentru îmbunătățirea imunității, ci și pentru formarea colagenului, susținând astfel țesuturile și articulațiile. Câteva dintre aceste fructe sunt: citricele, căpșunile, kiwi etc. 
  • Folosește ulei de măsline extra virgin în mâncăruri. Acest tip de ulei reprezintă o sursă foarte bună de acizi grași mononesaturați, care pot ajuta la reducerea inflamației și la protejarea articulațiilor.
  • Condimentul turmeric. Acest condiment, care nu se folosește prea des în bucătăria românească, însă poate fi adaptat destul de ușor, conține substanța curcumină, care are puternice proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, contribuind la reducerea inflamației articulațiilor.
  • Legume ce au frunze verzi. Există mai multe legume cu frunze verzi care reprezintă niște surse excelente de vitamina K. Această vitamină este una dintre vitaminele esențiale care ajută la menținerea densității osoase, și mai ales, la menținerea sănătății articulațiilor. Câteva dintre aceste legume sunt: spanacul, broccoli, kale etc. 
  • Fructe de pădure. Murele, afinele, căpșunile, zmeura și alte astfel de fructe de pădure sunt foarte bogate în antioxidanți, ajutând astfel la reducerea inflamațiilor din zonele articulare. 
  • Lactate și brânzeturi. Produsele din lapte ne oferă calciu și vitamina D, alți doi factori esențiali pentru sănătatea oaselor și cea a articulațiilor. 
  • Nuci și semințe. Oleaginoasele sunt destul de bogate în grăsimi sănătoase și anumiți nutrienți, așa cum este magneziul. 
  • Ghimbir. Acest aliment ce a devenit din ce în ce mai popular în bucătăriile de pretutindeni are și foarte multe beneficii pentru organism, printre care și în ceea ce privește articulațiile. Acesta are proprietăți antiinflamatorii naturale și poate ajuta la ameliorarea durerilor articulare.
  • Ceai verde. Ceaiul verde are în componenta sa, printre alte lucruri, antioxidanți numiți polifenoli, care pot ajuta la protejarea cartilajului articular.

Așadar, acum știi cu siguranța ce să faci pentru a-ți menține sănătatea articulațiilor într-o stare cât mai bună. Pe lângă medicamente și sport, nu uita să incluzi alimentele pe care ți le-am recomandat mai sus în dieta ta zilnică pentru a susține sănătatea articulațiilor și pentru a reduce riscul de probleme ortopedice. De asemenea, înainte de a face modificări semnificative în dietă, consultați întotdeauna un profesionist medical pentru sfaturi personalizate. În plus, indiferent de problema cu articulațiile pe care o ai, poți apela întotdeauna cu încredere la secția de ortopedie Baia mare a spitalului Sf. Ioan. 

(P)

Alte articole

- Publicitate -

Farmaciile Dr.Max

Ortodont
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro

Vadrexim - Anvelope de calitate!

Comunicate de presa