sâmbătă, 18 mai, 2024

Critici la adresa guvernului german pentru lentoarea în achizițiile militare: Producătorii de arme se confruntă cu dificultăți

Noutati

Consorțiul producător de armament MBDA a evidențiat, într-un interviu acordat cotidianului german Augsburger Allgemeine, întârzierea în lansarea comenzilor de achiziții militare de către guvernul german, ceea ce pune în dificultate producătorii și îi determină să renunțe la fabricarea unor tipuri de arme din cauza activității reduse sau chiar oprite din lipsa contractelor.

Thomas Gottschild, șeful filialei germane a consorțiului MBDA, a subliniat că industria de apărare are nevoie de comenzi pentru a opera eficient, iar întârzierea acestora este regretabilă. Deși există progrese, Germania ar putea face achiziții mai rapide și mai ample.

Referitor la rachetele de croazieră Taurus, controversate pentru transferul către Ucraina, Gottschild a menționat că decizia politică de a nu le furniza este una pe care nu o comentează. Totuși, el a subliniat că infrastructura de producție este pregătită să reia fabricarea acestor rachete, cu condiția să existe comenzi.

Producția a fost oprită la fabrica din Schrobenhausen după livrarea celor aproximativ 600 de rachete Taurus către armata germană, din lipsă de noi comenzi. Gottschild a subliniat că această oprire a producției reprezintă o provocare majoră pentru industria de apărare, iar reluarea ei necesită planificare și pregătirea furnizorilor de componente.

Germania, cu un buget apărare sub ținta NATO de 2% din PIB, este a doua țară în clasamentul ajutorului militar oferit Ucrainei după SUA. Cu toate acestea, cancelarul Scholz a refuzat să includă rachetele Taurus în ajutorul militar destinat Ucrainei, susținând că necesită implicarea militarilor germani în operațiunile legate de direcționarea rachetelor.

(P)

Alte articole

- Publicitate -

Farmaciile Dr.Max

Ortodont
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro

Vadrexim - Anvelope de calitate!

Comunicate de presa