sâmbătă, 25 martie, 2023

De ce unele județe au ajuns la populația din 1948?

Noutati

Județele Caraș-Severin și Teleorman au ajuns la nivelul populației de la finalul celui de al doilea război mondial. Sporul negativ demografic, părăsirea țării de către tineri, îmbătrânirea populației, plecarea multor tineri spre orașe mari din țară au făcut ca aceste județe să ajungă la acest dezastru demografic.

Azi, Oltenia are 1,87 milioane locuitori, în scădere cu 200 000 locuitori, adică aproximativ de două ori cât populația municipiului Drobeta Turnu Severin, reședința Mehedințiului.

Fără București-Ilfov unde s-a produs un transfer de circa 177 000 locuitori, Muntenia și Dobrogea dețin recordul la scăderea populației. Suntem cu 1 milion de locuitori mai puțin decât în 2012, iar peste 710 000 locuitori care nu se mai regăsesc aici provin din Muntenia (fără Ilfov și București) și din Dobrogea.

În 1989, România avea 23 milioane locuitori, în prezent fiind puțin peste 18 milioane. Așadar, în trei decenii au dispărut echivalentul dublului populației Bucureștiului și al jumătății din populația Ungariei. România a pierdut în trei decenii o populație mai mare decât cea a Albaniei.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

- Publicitate -

Farmaciile Dr.Max

Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie

Comunicate de presa