miercuri, 22 mai, 2024

De Ziua Națională a României, polițiștii au protestat la Târgu-Jiu

Noutati

Polițiștii de la sindicatul Europol și cei de la Federaţia Sindicatelor din Sistemul Penitenciarelor, au ieșit în Piata Prefecturii din Târgu Jiu pentru a-și striga nemulțumirile.

În mare parte vor salarii mai mari, deblocarea angajărilor și respect.

„Cu ocazia Zilei Naționale a României, în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, în intervalul 13:00-15:00, va fi organizată de Sindicatul EUROPOL o adunare publică declarată, conform legii, la care vor participa polițiști și lideri de sindicat din județele vecine. Scopul manifestației este de a atrage atenția, într-o zi cu o simbolistică profundă, despre faptul că sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională este la pământ, iar siguranța cetățeanului nu mai reprezintă o prioritate pentru guvernanți.

Menținerea în plată a unor salarii sub nivelul stabilit de Legea salarizării 153/2017, lipsa de personal și subdimensionarea organigramelor, miile de ore suplimentare neplătite, nerespectarea promisiunilor referitoare la acordarea restanțelor salariale, scăderea puterii de cumpărare, dar și lipsa de preocupare față de fenomenul infracțional, care este în continuă creștere, cu consecințe directe asupra siguranței comunității în care fiecare trăim, ne determină să luăm atitudine.

Alături de noi vor participa și polițiști de penitenciare, polițiști de frontieră și invităm pe această cale să se alăture manifestației pe toți cei care vor să ia atitudine și să tragă un semnal de alarmă. Suplimentar, pentru că au fost presiuni pentru ca acest protest să nu aibă loc, precizăm că adunarea publică a fost declarată la Primăria Târgu-Jiu și IJJ Gorj în termenele prevăzute de art. 7 din Legea 60/1991, respectiv la data de 14.11.2023, iar în conformitate cu prevederile art. 11 din același act normativ, primarul localității nu a emis, în termen de 48 de ore de la înregistrarea declarației noastre de organizare a adunării publice, nicio decizie de interzicere. De altfel, nici nu avea temeiul legal să o facă, „Art. 11 Decizia prin care se interzice desfășurarea adunării publice  se comunică în scris organizatorului, cu arătarea motivelor care au determinat-o, în termen de 48 de ore de la primirea declarației scrise.

În aceste condiții, asigurăm toți participanții, că spre deosebire de șefii numiți politic, ce sunt obligați să răspundă la comenzi politice, noi respectăm legea și ne asumăm demersurile pe care le efectuăm.”, este mesajul transmis de Sindicatul EUROPOL, joi, 30 noiembrie.

(P)

Alte articole

- Publicitate -

Farmaciile Dr.Max

Ortodont
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro

Vadrexim - Anvelope de calitate!

Comunicate de presa