joi, 22 februarie, 2024

Demisia șefului ANAF în urma nemulțumirilor legate de căderile repetate ale portalului fiscal. Încasări mai mici la ANAF!

Noutati

Lucian Heiuș, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), și-a anunțat demisia în urma criticilor primite din partea contabililor și contribuabililor. În special, aceștia s-au arătat nemulțumiți de faptul că portalul ANAF a experimentat căderi repetate în perioada crucială a depunerii Declarației Unice privind impozitarea persoanelor fizice și a declarației 230, care implică redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit către ONG-uri.

Contabilii din întreaga țară au exprimat dezamăgirea lor față de această situație, subliniind impactul negativ asupra procesului de conformare fiscală. Căderile repetate ale portalului au creat dificultăți și întârzieri în depunerea documentelor fiscale, generând un sentiment de frustrare și neîncredere în sistemul fiscal.

În plus, este posibil ca ANAF-ul să colecteze anul acesta mult mai puțini bani decât au estimat, în special de la marii contribuabili. Deocamdată se vorbește de o gaură de aproape 9 mld. de lei, pentru primele 5 luni!

Lucian Heiuș și-a anunțat demisia prin intermediul unei postări pe rețelele sociale, exprimându-și regretul că nu poate continua procesul de modernizare al ANAF.

Să nu uităm că impozitul pe dividende s-a mărit cu 60%!

(P)

Alte articole

- Publicitate -

Farmaciile Dr.Max

Ortodont
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro

Vadrexim - Anvelope de calitate!

Comunicate de presa