vineri, 17 mai, 2024

Director din Complexul Energetic Oltenia Arestat pentru Trafic de Influență: Mită de 13.000 de Euro și Contracte Trucate

Noutati

Directorul Direcției Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), Cătălin-Liviu Stănculescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de trafic de influență. Potrivit procurorilor, Stănculescu ar fi primit 13.000 de euro mită de la un administrator de firmă, în perioada 25.07.2022 – 23.03.2023. El ar fi primit suma totală de 13.000 de euro pentru a-și folosi influența asupra Directoratului CEO în vederea urgentării plăților facturilor emise de societatea aflată în raporturi contractuale cu CEO.

Ancheta procurorilor arată că, în data de 06.01.2024, într-un restaurant din București, un alt inculpat ar fi promis unei persoane din conducerea unei companii de stat 200.000 de euro pentru atribuirea neconcurențială a unui contract de 1.000.000 de euro, având ca obiect lucrări de demolare și gestionare deșeuri. În plus, inculpatul ar fi indicat modalitățile de trucare a procedurii de achiziție, sugerând inserarea de cerințe preferențiale în caietul de sarcini și transmiterea unor oferte mai mari decât cea a societății sale.

Procurorii au instituit măsuri asiguratorii asupra conturilor bancare ale lui Stănculescu pentru a asigura confiscarea specială a sumei de 13.000 de euro. În cadrul dosarului, sunt investigați și alți doi suspecți pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Au fost efectuate percheziții domiciliare în șapte locații din București, Sibiu, Gorj, Ilfov și Dolj, dintre care una este sediul unei societăți comerciale cu capital majoritar de stat, iar restul reprezintă domiciliile unor persoane fizice.

(P)

Alte articole

- Publicitate -

Farmaciile Dr.Max

Ortodont
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro

Vadrexim - Anvelope de calitate!

Comunicate de presa