marți, 21 martie, 2023

Federația Națională a Muncii dorește să oprească CE Oltenia să ofere terenuri gratis OMV

Noutati

Federația Națională a Muncii este o organizație sindicală care a tras un semnal de alarmă și a anunțat că va acționa în instanță CE Oltenia dacă aceasta va ceda gratis terenurile pe care sunt munți de cenușă și halde pentru a primi la schimb echipamente instalate pentru 8 parcuri fotovoltaice, pentru că această cenușă este miza OMV care vrea să extragă din ea metale nobile care sunt prezente în cenușa rezultată în urma arderii cărbunelui în termocentrale.

Președintele FNM, Constantin Crețan a declarat: „,Iată că OMV se bagă acuș și peste mineritul nostru și, sub pretextul oferirii de energie electrică verde (jumi-juma’ cu statu’ român, NE-reprezentat conform jurământului de câțiva miniștri cică români), austriecii pun gheara pe câteva sute de hectare pe care CE Oltenia le-a folosit ca depozite de cenușă de termocentrală. Ce se ascunde însă opiniei publice (imensa sa majoritate trecătoare pe la orele de chimie de la școală!) este CONȚINUTUL acestor cenuși de termocentrală: aur, argint, platină, oxizi de zinc, cupru, mangan, plumb, nichel, cobalt, cadmiu, crom, bariu, vanadiu, bor, bismut, germaniu, molibden etc., dar și oxizi și carbonați de sodiu și de potasiu, substanțe excelente ca îngrășăminte.
Tot în acele halde se găsesc cuarţ, feldspat, hematit hidratat, sericit şi mulit. Micro-sferele de hematit hidratat care se găsesc acolo se dovedesc a fi materia primă pentru metalurgia pulberilor, care poate sta la baza unui flux tehnologic pentru producerea pulberilor sferice de fier, cu vaste utilizări în țările cu apă caldă la robinet. Conţinutul de 10% hematit în câteva mii de tone de cenuşă de cărbune reprezintă un indicator favorabil pentru punerea în aplicare industrială a fluxului tehnologic propus pe o instalaţie de reciclare. Cenușa de termocentrală este utilă în industria cimentului, este utilizată ca un aditiv la ciment sau beton, dar este folosită și la construirea de clădiri şi chiar de autostrăzi, parcuri, străzi, curți, alei, puțuri, iazuri, piscine, rezervoare de apă, tobogane, rampe, trasee de bicicletă și skateboard, alte facilități sportive și multe altele!
Câți chimiști au fost consultați de cozile de topor care au gândit acest „proiect” antinațional, ce cercetări s-au făcut de către aceiași (îndrăznim să-i numim, fără a greși prea mult, căci faptele lor o confirmă) asasini economici prin arhivele OSIM ca să vadă ce valoare uriașă este înstrăinată odată cu dăruirea a sute de hectare de halde de cenușă de termocentrală? Câți ALȚI specialiști au fost consultați cu privire la ce mai ascund acele hectare de teren SUB haldele respective?
Stă cineva ca să se gândească doar la SUTELE DE MILIARDE DE EURO pierdute de România doar de dragul câtorva miliarde din PNRR și de dorul de intrare în spațiul Schengen?”

 Iuliu Păuna – Uniunea Națională a Muncii Oltenia, Victor Paîia – Uniunea Națională a Muncii Valea Jiului și Tiberiu Grigoriu – Liga Muncitorilor din România au semnat acest apel.

- Advertisement -spot_img

Alte articole

- Publicitate -

Farmaciile Dr.Max

Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie

Comunicate de presa