miercuri, 22 mai, 2024

Gambling în metavers

Noutati

Ce ar avea de spus un pasionat de cazinouri de acum 50 de ani despre industria cazinourilor online de astăzi?

La început, ar fi uimit de toate posibilitatile. De la a apariția internetului, până la cazinourile care oferă servicii online asemănătoare cu ce primești în sălile lor fizice, la bonusuri și mai nou, promisiunea unei posibile mutări a cazinourilor într-un mediu imersiv cum este metaversul. Varietatea și flexibilitatea opțiunilor de jocuri de noroc de astăzi este copleșitoare cu siguranță.

Acum 50 de ani singura modalitate de a juca era să mergi la un cazinou clasic și să joci jocurile care erau disponibile în acel moment. Era greu să afli dacă un cazinou de care abia auzeai funcționa în mod etic, că jocurile erau corecte și că plățile erau făcute la timp și în totalitate.

Comparați asta cu jucătorii de astăzi care au acces la recenzii, la informații oferite de ONJN și la nenumărate variante de cazinouri, jocuri și bonusuri casino rotiri gratuite fără depunere din care să aleagă ce li se potrivește cel mai bine. 

Abundența de opțiuni, bonusuri și resurse ar fi de neconceput pentru jucătorii din trecut. Și faptul că toate acestea sunt disponibile fără să pleci din casă? Acest lucru ar putea fi cel mai șocant lucru dintre toate.

Ei bine, următoarea mare tendință a sosit în industria jocurilor de cazino. Ni se spune că va transforma aproape sigur spațiul jocurilor de astăzi care vor arată la fel de învechite cum ni se pare lumea cazinourilor de acum 50 de ani nouă. Vorbim despre jocurile de noroc în metavers.

Ce este metaversul?

Metaversul este un concept care a apărut în ultima vreme pe buzele tuturor pasionaților de tehnologie. Se referă la un spațiu în realitatea virtuală în care oamenii reali pot interacționa cu alți oameni reali într-un mediu generat de computer, adesea apărând ca avataruri digitale unul în fața celuilalt.

Pe scurt cuvântul metaverse se referă la ”un alt univers”, și compania mamă a Facebook-ului, Meta, promite că vom putea în următorii ani să accesăm acest univers prin intermediul ochelarilor VR. 

Ce înseamnă asta pentru jocuri de noroc?

Înseamnă să porți un set de căști, de exemplu cele de la Oculus, și să experimentezi vizual și sonor cum te transferi în mediul digital. Partea și mai interesantă este că nu ești singur în această lume digitală. Toți cei care poartă ochelarii vor intra în același univers cu tine, unde veți putea interacționa și, conform promisiunilor, juca jocuri de noroc în cazinouri virtuale. Un spațiu de joc virtual în care ceilalți jucători sunt proiecții ale altor oameni reali din lumea noastră, care poartă și ei căști, experimentând senzorial ceea ce experimentezi și tu. Dacă ai testat până acum o pereche de ochelari VR cu manete atunci știi despre ce vorbim. Imaginează-ți unde va fi această tehnologie în anii care urmează, dacă acum 10 ani nu visam încă la așa ceva. 

Ce implică apariția metaversului și adopția lui la scară largă. 

După cum probabil ai auzit deja în presă, companii multinaționale cumpără deja teren în universul digital, teren pe care plătesc bani reali pentru a-l deține și a putea să aibă afaceri legale acolo. Dar încă nu ne putem imagina cu adevărat cum ar arăta experiența de gambling în metaverse

Gândiți-vă așa – jucătorii de astăzi au uneori opțiunea de a comunica prin chat live în timp ce joacă. Ei văd numele de utilizator al altui jucător și, rareori, și orașul sau țara din care joacă. Fără voci, fără fețe, din camerele noastre, prin ecranele noastre. Comparați asta cu un spațiu în care poți să arăți ca cea mai bună versiune a ta, chit că tu ești pe canapea, nebărbierit și în trening, și în care poți servi o băutura la un bar din mediul online. Este fascinant! 

În alte privințe, însă, este doar o mică schimbare față de spațiile de joc existente. Dacă ne gândim în direcția opusă la faptul că elementele de bază ale jocurilor de noroc cu realitate virtuală sunt un concept familiar majorității jucătorilor moderni, ne putem gândi că odată devenit realitate, conceptul acesta nu va fi greu de adoptat la scară largă. 

Deja, jucători din întreaga lume își pot paria banii la aproape orice joc doresc, folosind sălile unei mari varietăți de furnizori, adesea interacționând unul cu celălalt în timp real… toate fără a părăsi confortul casei sau biroului lor. Ce se schimbă cu adevărat prin prezentarea vizuală a tuturor, dacă substanța jocurilor este aceeași?

Nimic… și totul, în același timp.

Aceste tendințe sunt încă în fazele incipiente și probabil vor fi adoptate pe scară largă în câțiva ani. Cu toate acestea, există deja semne ale a ceea ce va veni în industria jocurilor online. Companii mari fac mișcări majore (și investesc sume mari) în construirea infrastructurii care va găzdui jocurile de noroc în metavers. Este clar că cei care dețin puterea pot vedea ce urmează! De exemplu, Samsung este una dintre companiile care și-a achiziționat teren în universul virtual. 

Mai mult, se pare că primele reglementării în jocurile din metavers au apărut deja! Acest lucru are legătură cu vânzarea NFT-urilor și este sigur că va fi doar prima instanță într-o eră fascinantă a jocurilor de noroc.

Dacă ne gândim la viitor…

Este prea devreme să știm cum vor arăta jocurile de noroc în metavers și cum se va simți să le joci.

De exemplu, rămâne de văzut ce procent din activitatea jocurilor de noroc din metaverse va avea loc folosind bani tradiționali și cât va fi centrat pe criptomonede și NFT-uri derivate din blockchain.

S-ar putea chiar să existe „milionari din metavers” a căror avere există doar în spațiul virtual! La fel cum un fan al jocului World of Warcraft va acumula putere și bani în universul jocului său, un gambler din metavers ar putea să-și ia câștigurile virtuale, să iasă din cazinoul virtual, și să le folosească pentru a cumpăra, să zicem, teren virtual, acces la experiențe virtuale, bunuri și resurse, și multe altele!

Un lucru este sigur: metaversul va fi cu siguranță o forță din ce în ce mai importantă în viața modernă în anii următori, iar jucătorii vor găsi din ce în ce mai multe opțiuni pentru a-și savura timpul liber în acel spațiu.

(P)

Alte articole

- Publicitate -

Farmaciile Dr.Max

Ortodont
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro

Vadrexim - Anvelope de calitate!

Comunicate de presa