miercuri, 21 februarie, 2024

Greva din învățământ se suspendă, toți elevii revin la școală!

Noutati

Se suspendă greva din învățământ. Profesorii care au participat la grevă nu vor fi sancționați, dar nici nu vor primi salariul pentru zilele în care nu au lucrat. Există posibilitatea recuperării unor ore în cursul săptămânii, în limitele legale și rezonabile. Decizia a fost luată în contextul adoptării unui proiect de OUG care vizează protejarea intereselor elevilor și încheierea anului școlar 2022-2023. Ministerul Educației a emis și clarificări privind calcularea salariilor profesorilor pentru luna mai, având în vedere greva generală care a început pe 22 mai 2023. Statele de plată se întocmesc pe baza timpului efectiv lucrat, iar directorii școlilor sunt responsabili de acuratețea datelor înregistrate în situațiile centralizatoare pentru plata salariilor.

Salariile profesorilor și ale personalului didactic auxiliar ar urma să crească cu 1.300 de lei brut pe fiecare funcție începând cu data de 1 iunie. Guvernul a făcut această ofertă sindicaliștilor ca parte a negocierilor, iar majorarea prevăzută pentru personalul nedidactic din sistemul național de învățământ este de 400 de lei brut.

Poate că ar fi mult mai bine ca salariile profesorilor să crească și în funcție de rezultatele obținute, de notele primite de profesori!

Sunt multe exemple de profesori ce au reușit să obțină note rușinoase, aceștia trebuie sa fie ambiționați să învețe continuu, să se perfecționeze, să ia în serios meseria de profesor.

Oferirea de bonusuri care să stimuleze performanța profesorilor, in funcție de rezultatele obținute, ar fi o variantă bună, cu condiția ca profesorii să fie evaluați periodic.

(P)

Alte articole

- Publicitate -

Farmaciile Dr.Max

Ortodont
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro

Vadrexim - Anvelope de calitate!

Comunicate de presa