luni, 11 decembrie, 2023

Infractorul Darius Vâlcov, fost primar de Slatina și ministru al Finanțelor, dat în urmărire generală

Noutati

Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost dat în urmărire generală de Poliţia Română după ce nu s-a prezentat pentru a fi încarcerat într-un dosar de trafic de influenţă şi spălare de bani, pentru care a fost condamnat la o pedeapsă de 6 ani de închisoare.

Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr.1/02.05.2023 împotriva lui Vâlcov, iar acesta a dispărut de la domiciliu.

În acelaşi dosar, alături de Vâlcov, au mai fost condamnaţi cu executare Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, Petre Bogdan Timofte şi Constantin Tomescu, iar Lucian Petruţ Şuşală a primit o sentinţă cu suspendare.

Vâlcov a fost găsit vinovat pentru achiziţionarea a peste 100 de opere de artă prin interpuşi, unele fiind ascunse în pereţii falşi ai unor imobile deţinute de acesta, fiind astfel acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani. De asemenea, judecătorii au decis şi confiscarea sumei de 6,2 milioane de lei de la Vâlcov.

Sunt informaţii că ar fi fugit în Italia.

De obicei, infractorii care dispun de bani și influență reușesc să părăsească țara și să trăiască liniștiți în străinătate, făcând astfel în ciudă muritorilor de rând.

Alți infractori cu bani și influență ce au fugit în Italia: Dragoş Săvulescu (fost finanţator al clubului Dinamo), Alina Bica (fosta şefă a DIICOT), Ionel Avram (preşedintele CJ Neamţ), Daniel Dragomir (fost ofiţer al SRI), Marian Zlotea (fost şef al ANSVSA) sau Mario Iorgulescu (fiul şefului LPF).

(P)

Alte articole

- Publicitate -

Farmaciile Dr.Max

Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro

Comunicate de presa