sâmbătă, 13 aprilie, 2024

Klaus Iohannis, Olaf Scholz și Maia Sandu se întâlnesc azi la București

Noutati

Astăzi o să aibă loc la București reuniunea trilaterală dintre Klaus Iohannis, Olaf Scholz și Maia Sandu.

Cancelarul german Olaf Scholz va fi primit cu onoruri militare de către prim-ministrul României, Nicolae Ionel Ciucă.

Olaf Scholz va purta un dialog și cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi se va întâlni cu reprezentanţi ai minorităţii germane din România.

„Vizita cancelarului federal Olaf Scholz subliniază importanţa semnificativă a relaţiilor noastre bilaterale cu România, care sunt mai apropiate şi mai de încredere ca niciodată. Prin această vizită, transmitem împreună cu partenerii noştri români un semnal important al unităţii Europei, mai ales în aceste vremuri dificile ale războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Pe lângă o serie de teme bilaterale, discuţiile se vor axa pe sprijinul şi solidaritatea cu Ucraina şi cu Republica Moldova. Aş dori să mulţumesc României, partenerul şi prietenul nostru apropiat, pentru sprijinul şi disponibilitatea de a ajuta Ucraina şi Republica Moldova”, a precizat ambasadorul Germaniei în România, Peer Gebauer.

La finalul discuțiilor, Klaus Iohannis, Maia Sandu şi Olaf Scholz au susținut declaraţii de presă comune, la Palatul Cotroceni.

(P)

Alte articole

- Publicitate -

Farmaciile Dr.Max

Ortodont
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro

Vadrexim - Anvelope de calitate!

Comunicate de presa