duminică, 2 aprilie, 2023

La Drobeta Turnu Severin, se iau măsuri contra furtului de apă din rețeaua orașului

Noutati

Primăria Drobeta Turnu Severin și Consiliul Județean Mehedinți derulează un proiect finanțat prin fonduri europene de 50 milioane lei prin care SECOM SA a achiziționat echipamente inteligente de contorizare și monitorizare a pierderilor fortuite și intenționate de apă din rețea.

Prezent, alături de șeful CJ Mehedinți, Aladin Gigi Georgescu la recepția echipamentelor, primarul Marius Screciu a ținut să precizeze: „

Am participat împreună cu domnul președinte al Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, la recepția echipamentelor de ultimă generație achiziționate de SECOM S.A. pe fonduri europene, care permit detectarea pierderilor și furturilor de apă.

Branșamentele ilegale au reprezentant și reprezintă o problemă pentru SECOM, valoarea acestor pierderi ridicându-se la câteva milioane de lei, anual.

Proiectul, în valoare de 50 de milioane de euro, derulat de Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin și Consiliul Județean Mehedinți împreună cu societatea SECOM este format din trei componente:

– extinderea rețelei de apă și canalizare din municipiu și alte 9 localități din Mehedinți;

– achiziționarea echipamentelor de întreținere a rețelelor și intervenție în caz de avarii;

– laborator modern de detecție a pierderilor de apă și descoperirea branșamentelor ilegale.”

- Advertisement -spot_img

Alte articole

- Publicitate -

Farmaciile Dr.Max

Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie

Comunicate de presa