Ziua de 3 ianuarie nu va rămâne numai ziua morții lui Sergiu Nicolaescu, va fi și ziua tristă a despărțirii de Mitică Popescu.
Actorul Mitică Popescu a fost căsătorit cu marea actriță Leopoldina Bălănuță între 1977 și 1998. Pe Mitică Popescu, generațiile mai tinere îl știu de la emisiunea D-ale lui Mitică de pe TVR 2, unde a moderat o emisiune despre oamenii simpli și problemele lor, emisiune care avea 23 de ani vechime din 1999. Stilul lui unic și ușor zeflemitor îl făcea un fel de proiecție peste aproape un secol a celebrului Mitică din Momentele lui Caragiale.
Mitică Popescu s-a născut la București pe 2 decembrie 1936. În anii 50 a ajuns deținut politic pe motiv că la o petrecere, unii tineri prieteni ai săi criticaseră regimul, alții informaseră Securitatea, iar Mitică Popescu a refuzat să confirme delațiunile celorlalți. A absolvit IATC și a debutat pe scenă la 37 de ani în 1973, jucând în teatru, film și în scene de divertisment.
Rolurile lui Mitică Popescu au fost diverse de la țăran (Gheorghe Cocoșilă în Moromeții, Năiță în Vânătoarea de Vulpi, Clipa, țăran în Tănase Scatiu), la negustor (Rosenemil-o tragică iubire). valet, intendent de restaurant (Stejar! Extremă urgență!, Ticăloșii), procuror (Mere Roșii, Oglinda), comisar de Siguranță/ofițer de Securitate ( Misiunea, Trenul de Aur, Cel mai iubit dintre pământeni), poștaș (Drumeț în calea lupilor), inginer (Orașul văzut de sus), militar (Înghițitorul de săbii).
În ultimii ani, când nu participa la filmările de la televiziune, Mitică Popescu își petrecea timpul cu prieteni vechi alături de care mai făcea o partidă de table, resimțind greutatea singurătății, marele actor neavând urmași.
„Să fiți deștepți și fără frică…Eu vă salut…Mitică” va rămâne replica sa memorabilă, de care ne va fi dor.