sâmbătă, 13 aprilie, 2024

Novaci: S-a dat startul înscrierilor la Festivalul – Concurs de Teatru ” SABIN POPESCU”, aflat la a XXIII-a ediție!

Noutati

Primăria Novaci a anunțat pe pagina sa de Facebook că încep înscrierile pentru a XXIII-a ediție a Festivalului – Concurs de Teatru „Sabin Popescu”. Evenimentul este dedicat tinerilor talentați pasionați de lumea teatrului și va avea loc la Novaci, în zilele de 16, 17 și 18 mai 2023.

Festivalul este precedat de Festivalul Folcloric Păstoresc „Urcatul Oilor la Munte” și este intitulat simbolic „Zilele Culturii Novăcene”. Acest eveniment este organizat de Primăria Novaci, Consiliul Județean Gorj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, A.A.P. „Doina Gorjului”, I.S.J. Gorj și familia Popescu, Sabin și Niculiță, fii regretatului profesor Sabin Popescu. Casa de Cultură Novaci va fi coordonatorul administrativ al festivalului, iar colaboratorii în organizarea acestuia includ Liceul Teoretic Novaci, Școala Gimnazială Novaci și Biblioteca Orășenească Novaci.

În cadrul festivalului, invitatul special va fi Teatrul „Elvira Godeanu” din Tg. Jiu, o emblemă a județului Gorj în acest domeniu. În plus, surprizele scenice vor veni de la tineri timișoreni, studenți la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara.

Trupele de teatru din școlile și cluburile elevilor din județul Gorj sunt invitate să participe la acest festival-concurs, înscrierile fiind realizate pe trei secțiuni: învățământ primar, gimnazial și liceal. În acest an, noutatea este că vor putea participa și trupe de teatru care au un repertoriu în limbile engleză și franceză. Înscrierile sunt deschise până pe data de 28 aprilie 2023, ora 16:00. Informații suplimentare referitoare la desfășurarea festivalului se pot obține de la doamna Elena Basarabă, coordonatoarea activității Casei de Cultură Novaci și a evenimentului.

Pentru orice informații suplimentare, persoanele interesate pot suna la numărul de telefon 0730997255.

Președintele juriului va fi tânărul regizor novăcean, Andrei Măjeri.

(P)

Alte articole

- Publicitate -

Farmaciile Dr.Max

Ortodont
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro

Vadrexim - Anvelope de calitate!

Comunicate de presa