sâmbătă, 13 aprilie, 2024

Oltenii reprezintă România la Cupa Mondială de Padbol din Brazilia

Noutati

În perioada 8-12 noiembrie, orașul brazilian Santos, Sao Paolo va fi gazda unei noi ediții a Cupei Mondiale de padbol. La această competiție etalon va participa și România. Selecția lotului național a avut la bază competițiile interne din calendarul federației Române de Padbol 2023. 

La Cupa Mondială vor participa 18 echipe, care au fost împărțite în trei grupe. Primele două clasate, plus cele mai bune două locuri trei, vor avansa în faza sferturilor de finală. Tricolorii fac parte din Grupa C, alături de Uruguay, Italia, Emiratele Arabe Unite, Austria și Kuwait. Concurența, în celelalte grupe, este următoarea:

Grupa A – Spania, Brazilia, Bolivia, Egipt, Germania și Marea Britanie;

Grupa B – Portugalia, Argentina, Franța, Qatar, Paraguay și Ecuador.

Componența lotului național

Lotul nostru național este alcătuit din cei mai în formă jucători ai momentului, sportivi experimentați și cu posibilități de afirmare. Olivian Surugiu, fost jucător de fotbal, printre altele la Universitatea Craiova, a cunoscut consacrarea pe terenul de padbol alături de colegul său Victoraș Popescu. Cei doi au cucerit 9 trofee din cadrul circuitului național, sunt dubli câștigători ai Cupei României, la acestea adăiugându-se multe alte turnee, interne și internaționale, câștigate din 2019 încoace. 

Rafael Vasile este un alt experimentat component al lotului național el făcând parte și din generația de pionierat, care, în 2016, a reprezentat România la prima Cupă Mondială, cea organizată în Uruguay. Rafa Vasile este de două ori vicecampion la European Padbol Tour și medaliat cu bronz la Campionatul European. 

Ca un corolar al carierei, în lot a fost selectat și Mihai Țiplic, un iubitor incurabil de padbol. În vârstă de 63 de ani, Țiplic nu a lipsit, de la apariția padbolului în România, la nicio acțiune. Principala sa performanță este medalia de bronz cucerită la European Padbol Tour 2019. 

Ce îşi propune România  pentru Campionatul Modial

Obiectivele echipei naționale a României sunt optimiste, îndrăznețe, dar și realiste. Tricolorii și-au propus să atingă obiectivele pas cu pas. Primul obiectiv trasat de președintele Federației Române de Padbol, Elisabeta Gherghișan, este calificarea în sferturile de finală ale Cupei Mondiale. După care, evident, tricolorii își vor fixa maximum de performanță.

Susțineți echipa națională de padbol a României la Cupa Mondială din Brazilia! 

(P)

Alte articole

- Publicitate -

Farmaciile Dr.Max

Ortodont
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro

Vadrexim - Anvelope de calitate!

Comunicate de presa