duminică, 14 aprilie, 2024

Probleme financiare în Germania – Economia intră în recesiune!

Noutati

Economia germană în declin: Recesiune în primul trimestru din 2023, consumul scade.

Economia germană se confruntă cu provocări semnificative, intrând în recesiune în primul trimestru din 2023, conform datelor publicate de biroul de statistică și citate de Reuters. Produsul intern brut (PIB) a înregistrat o scădere de 0,3% în acest trimestru, semnalând o deteriorare economică. Aceasta vine ca urmare a unui declin de 0,5% în ultimul trimestru din 2022, îndeplinind astfel criteriile pentru recesiune, definită ca două trimestre consecutive de contracție economică.

Estimarea preliminară, care sugera o stagnare a PIB-ului în primul trimestru, a fost revizuită, evidențiind o scădere economică și confirmând intrarea oficială a Germaniei în recesiune. Inflația a continuat să afecteze economia germană în acest an, având un impact negativ asupra consumului, care a înregistrat o scădere de 1,2% într-un trimestru, luând în considerare ajustările de preț.

În contrast, investițiile au înregistrat o creștere în primele trei luni ale anului, redresându-se după o perioadă mai slabă în a doua jumătate a anului 2022. Comerțul a furnizat, de asemenea, contribuții pozitive în evoluția economiei germane.

Aceste date reflectă o situație economică dificilă pentru Germania, cu scăderea PIB-ului și consumului, semnificând intrarea oficială în recesiune în primul trimestru din 2023. Totuși, există aspecte pozitive, precum creșterea investițiilor și contribuția favorabilă a comerțului, care ar putea aduce speranțe de redresare în viitor.

(P)

Alte articole

- Publicitate -

Farmaciile Dr.Max

Ortodont
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro

Vadrexim - Anvelope de calitate!

Comunicate de presa