sâmbătă, 9 decembrie, 2023

Guvernul lansează programul „Casa Verde Fotovoltaice 2023” pentru finanțarea panourilor fotovoltaice pe casele din România

Noutati

Guvernul lansează programul „Casa Verde Fotovoltaice 2023” prin care proprietarii locuințelor pot accesa fonduri pentru montarea panourilor fotovoltaice.

Persoanele fizice din Regiunea Sud Vest – Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea, se pot înscrie în program în perioada 19-21 iunie, bugetul fiind de 174 300 000.

Înscrierea se va face prin aplicația web, iar documentele necesare includ actul de identitate, certificatul de atestare fiscală de la ANAF și certificatul de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale eliberat de primărie, extrasul de carte funciară și copia cărții funciare colective, în cazul în care este necesar (doar pentru imobilele tip duplex). Toate documentele pot fi obținute online, cu excepția certificatului de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale, care depinde de primării.

Programul are mai multe etape, începând cu înscrierea instalatorilor, urmată de proprietarii de locuințe.

Finanţarea se acordă în cuantum de maximum 20.000 de lei, sub condiţia suportării unei contribuţii proprii a beneficiarului de 2.000 de lei.

Suma finanţată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa până la valoarea totală a facturii se suportă de către beneficiar din surse financiare proprii.

Scopul programului îl reprezintă creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice cu o putere minimă de 3 kW, pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi livrării surplusului în sistemul energetic naţional.

(P)

Alte articole

- Publicitate -

Farmaciile Dr.Max

Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro

Comunicate de presa