vineri, 29 martie, 2024

Reacția președintelui Austriei după blocarea României şi a Bulgariei la Spaţiul Schengen

Noutati

Guvernul Austriei a fost împotriva aderării României și a Bulgariei în spațiul Schengen.

”Este adevărat că Austria este într-o situaţie dificilă ca urmare a numărului foarte mare de solicitanţi de azil. Dar blocarea (aderării la) Schengen nu contribuie la o soluţie”, a scris şeful statului austriac pe Twitter.

Van der Bellen şi-a exprimat speranţa că în curând va fi găsită o soluţie prin dialog cu partenerii din Uniunea Europeană.

Mai mulți români au declarat pe rețelele de socializare că vor să renunțe la produsele și serviciile companiilor din Austria ce-și desfășoară activitatea în România.

Păi majoritatea au cumpărat companiile de stat, când s-au privatizat, după ce au fost ciugulite de cei ce au putut.

Cei de la OMV au cumpărat Petrom, Erste Bank au cumpărat Banca Comercială a României, Raiffeisen Bank au cumpărat Banca Agricolă.

Să nu uităm că OMV Petrom a dat lovitura la Licurici, unde sunt zăcăminte de gaze naturale pentru câteva zeci de ani.

Nici că OMV și Complexul Energetic Oltenia vor să construiască patru parcuri fotovoltaice, fiind vorba de o investiție de 400 mil.euro, pe locul unor foste mine la Işalniţa, Tismana, Roşia si Rovinari.

Complexul Energetic Oltenia este obligat să renunțe la cărbune, urmând ca foarte mulți angajați să părăsească compania în viitorul apropiat.

Prin Fondul pentru o Tranziție Justă, județul Gorj ar trebui să beneficieze de un plafon de 534 milioane lei, pentru deschiderea de afaceri care să genereze noi locuri de muncă.

(P)

Alte articole

- Publicitate -

Farmaciile Dr.Max

Ortodont
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro

Vadrexim - Anvelope de calitate!

Comunicate de presa