sâmbătă, 25 martie, 2023

„Regele” Hagi a împlinit 58 de ani

Noutati

Fotbalul românesc are o bornă majoră. A fost ceva înainte de Gică Hagi, a urcat pe vârfuri cu Gică Hagi și a decăzut după retragerea lui Gică Hagi.

Dar oare cine este Gică Hagi? Gheorghe Hagi s-a născut la Săcele, Constanța, sat aflat la nord de Năvodari spre Istria sat la 5 februarie 1965. A fost de mic un geniu al fotbalului, ajungând la Sportul Studențesc și apoi la Steaua lui Valentin Ceaușescu unde a făcut un cuplu magic cu Marius Lăcătuș.

Calificarea la Mondialul din 1990, prestația magică de la CM 1990, CM 1994, CM 1998 l-au făcut să fie rege neîncoronat. Să trimiți acasă URSS, SUA, Columbia sau Argentina, să fii la un pas de podiumul mondialelor sunt lucruri care încap în zece vieți de fotbalist. Ori, Gheorghe Hagi le-a făcut până la împlinirea vârstei de 35 de ani.

Hagi a strălucit la Real Madrid, dar mai ales în Turcia la Galatasaray Istanbul în fotbalul de club categoria supergrea.

Ulterior, după retragere, a încercat să construiască Naționala, dar efortul lui tineresc nu a reușit să creeze ce dorea. O dorea prea repede și s-a lăsat păgubaș după ratarea calificării „la mustață” pentru CM 2002.

Hagi a arătat că poate lua o echipă de la 0, a crescut copii la școala sa de fotbal și a creat Viitorul Constanța care a fuzionat cu legendara Farul.

Hagi ne-a făcut să ieșim pe stradă în miez de noapte de multe ori. Niciodată berea nu va avea același gust ca atunci când marca Hagi.

Să sperăm că Hagi ne va mai califica măcar o dată la un Mondial!

La mulți ani, Hagi!

- Advertisement -spot_img

Alte articole

- Publicitate -

Farmaciile Dr.Max

Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie

Comunicate de presa