miercuri, 21 februarie, 2024

Teatrul de Papusi a venit la Scoala din comuna Husnicioara

Noutati

In cadrul proiectului Iubeste.Invata.Daruieste organizat ca o colaborare intre grupul de voluntari de la „Voluntari Pentru Educatie” si copiii de la scoala din Husnicioara, teatrul de papusi cu piesa „Adevarata Poveste a lui Bau Bau” a venit intr-o zona rurala, frumoasa, linistita, verde cu oportunitati imense la numai 20km de Dr Tr Severin. Copiii au pregatit piesa cu ajutorul voluntarilor, au invatat rolurile si chiar au construit papusile. Daca in vara aceasta ei nu au fost la teatru, teatrul a venit la ei. Copiii s-au bucurat imens!

In afara piesei pregatite de copii, voluntarii au oferit copiilor sansa sa descopere si sa dobandeasca cunostinte in mediul biologiei prin sedinte si prezentari practice dar si a artei de  a invata sa faca felicitari de mana pe care spera sa le valorifice mai tarziu. Copiii de asemenea au luat parte si s-au bucurat de jocurile organizate de voluntari si au invatat sa colaboreze, sa lucreze in echipa, sa ii ajute pe cei mai mici si sa se bucure de prezenta tuturor.

Proiectul a fost o colaborare stransa intre grupul de voluntari clujeni de la Voluntari pentru Educatie reprezentati de Andreea Marculescu, profesor la teatrul de papusi, Sorin Marculescu-super animator, Daniela Cociuba- Biolog, Ioan Cociuba-Geolog si Ana Cociuba- eleva la colegiul pedagogic, scoala Husnicioara condusa de Marinela Butaru si primaria condusa de Emanoil Cretescu.

Colaborarea dintre copii si voluntari a durat 5 zile intre 7-11 Aug cu spectacolul organizat de copiii cu ajutorul voluntarilor pe 11Aug cand s-a celebrat si festivitatea de inchidere. Proiectul a fost desfasurat la scoala din com. Husnicioara.

Scopul acestei colaborari a fost sa se organizeze o vacanta de vara cu scop educational pentru copiii din zona care nu au mers intr-o vacanta la mare sau la munte, pe viitor se spera o colaborare continua cu un program divers care sa contribuie la educatia si sprijinul copiilor pe viitor.  

Emilia Liddell

(P)

Alte articole

- Publicitate -

Farmaciile Dr.Max

Ortodont
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro

Vadrexim - Anvelope de calitate!

Comunicate de presa