marți, 21 ianuarie, 2025

3 lucruri pe care să le faci dacă nu vrei să te îngrași atunci când renunți la fumat

Noutati

Renunțarea la fumat este o decizie excelentă pentru sănătate, însă multe persoane se tem că vor lua în greutate odată ce vor elimina acest obicei nociv din viața lor. Schimbările metabolice și tendința de a înlocui țigara cu gustări nesănătoase pot contribui la acest fenomen. Totuși, există câțiva pași simpli pe care îi poți urma pentru a preveni acumularea kilogramelor în plus în acest caz.


Renunțarea la fumat este o decizie excelentă pentru sănătate, însă multe persoane se tem că vor lua în greutate odată ce vor elimina acest obicei nociv din viața lor. Schimbările metabolice și tendința de a înlocui țigara cu gustări nesănătoase pot contribui la acest fenomen. Totuși, există câțiva pași simpli pe care îi poți urma pentru a preveni acumularea kilogramelor în plus în acest caz.

Gestionează stresul și poftele

Este important să fii relaxat și să pornești încrezător spre îndeplinirea acestui obiectiv personal. În cazul în care îți este foarte greu să renunți la țigara clasică, o poți înlocui temporar cu cea electronică, astfel poți reduce treptat cantitatea de nicotină, pentru o tranziție mai ușoară spre scopul tău final. Mulți fumători spun că le este greu să renunțe la țigări pentru că se luptă cu pofta, dar imediat ce vei descoperi aromele variate ale lichidelor din lichidele de vapat – așa cum sunt cele de pe elfbaroficial.ro – vei uita, pentru că îți vor oferi o experiență mult mai savuroasă și lipsită de miros neplăcut.

Fumatul este adesea asociat cu gestionarea stresului, iar după ce renunți la acest viciu poți fi tentat să compensezi cu mâncare. Învață tehnici eficiente de relaxare, cum ar fi meditația, respirația profundă sau yoga. Când simți că ai iar poftă să ronțăi ceva nesănătos, ia o pauză, respiră adânc și încearcă să te implici în altceva.

De asemenea, foarte important, este să descoperi care-ți sunt „declanșatorii” și să pui în aplicare un plan pentru a le face față. Dacă, de obicei, îți aprindeai țigara în timp ce vorbeai la telefon, ține un pix și hârtie lângă tine, pentru a fi ocupat cu mâzgălirea, mai degrabă decât cu un alt înlocuitor nesănătos al tutunului.

Adoptă o alimentație echilibrată, monitorizează porțile și bea multă apă

Este important să acorzi atenție la alimentație. Nicotina accelerează metabolismul, iar când nu mai fumezi, organismul tău arde mai puține calorii. Înlocuiește gustările nesănătoase cu fructe proaspete, legume crocante sau nuci. De asemenea, monitorizează mărimea porțiilor și încearcă să reziști tentației de a mânca în exces. Planifică-ți mesele astfel încât să incluzi surse de proteine, carbohidrați complecși și grăsimi sănătoase, pentru a menține un echilibru nutritiv.

Apa îți poate fi un aliat de bază. După ce renunți la fumat, este ceva obișnuit să confunzi setea cu foamea, ceea ce poate duce la supraalimentare. Asigură-te că bei suficientă apă pe parcursul zilei. Aceasta ajută la menținerea unei senzații de sațietate și susține metabolismul. Evită băuturile cu zahăr sau pe cele bogate în calorii, cum ar fi sucurile carbogazoase ori energizantele. În plus, ceaiurile din plante sau infuziile pot fi o alternativă plăcută și sănătoasă pentru a înlocui obiceiul de a ține ceva în mână, cum era țigara.

Fă mai multă mișcare

O modalitate foarte eficientă de a evita îngrășarea este să aloci timp suficient activității fizice. Exercițiile te ajută să arzi calorii, dar reduc și dorința de a fuma, oferind un mod sănătos de a gestiona stresul sau anxietatea asociate cu renunțarea la țigări, potrivit Mayo Clinic. Poți începe cu activități moderate, cum ar fi mersul pe jos, alergatul sau mersul cu bicicleta. Pe măsură ce te obișnuiești, încearcă antrenamente mai intense, cum ar fi exercițiile de forță sau cardio. Activitatea fizică regulată îți va da un tonus excelent, te va ajuta să îți menții greutatea și va compensa pierderea efectului stimulant al nicotinei.

În concluzie, cu puțină atenție și disciplină, te poți lăsa de fumat fără să iei în greutate. Focusează-te pe adoptarea unor obiceiuri sănătoase care te vor ajuta să eviți acumularea kilogramelor în plus și să îți îmbunătățești calitatea vieții pe termen lung.

Foto: Unsplash

(P)

Alte articole

- Publicitate -

Farmaciile Dr.Max

Ortodont
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
ITexclusiv.ro

Vadrexim - Anvelope de calitate!
Taxi Heathrow
mutari mobila
Clinica stomatologie Bucuresti

Comunicate de presa