O mulțime de români își încălzesc locuințele cu ajutorul unui sistem de încălzire alimentat cu combustibil solid din motive ușor de înțeles precum lipsa alternativelor, accesibilitatea lemnului de foc precum și eficiența înaltă a acestui tip de combustibil.
Drept urmare, în majoritatea caselor construite în ultimii ani în mediul rural este folosită o centrală pe lemne comandată de pe www.centrale-lemne-liepsnele.ro. Această alegere poate fi foarte avantajoasă, iar dacă îți dorești să beneficiezi de performanțe înalte și de o eficiență cât mai bună, atunci ai ajuns la locul potrivit.
În rândurile următoare îți vom oferi mai multe recomandări pentru a asigura o funcționare eficientă a centralei pe lemne. Iată care sunt recomandările noastre:
- Folosește lemn de foc bine uscat și de esență tare
După cum bine precizam în introducerea acestui articol, centralele pe lemne pot oferi performanțe foarte înalte, însă pentru a le putea obține este esențial să îi oferi condițiile ideale de funcționare.
Mai precis, asigură-te că alimentezi centrala doar cu combustibil de bună calitate. Dacă folosești lemn de foc, atunci există două condiții de o importanță deosebită: lemnul de foc trebuie să fie bine uscat și totodată de esență tare.
Atât timp cât combustibilul pe care îl vei folosi respectă aceste două condiții, șansele de a beneficia de o eficiență înaltă vor crește în mod considerabil.
- Curăță centrala în mod regulat
În cazul în care nu vei respecta condițiile recomandate anterior, cel mai probabil că depunerile nu vor întârzia să apară. Lemnul care nu este uscat va genera mai multă cenușă și totodată va cauza depuneri pe toate elementele centralei.
Prin urmare, este important ca sistemul de încălzire să fie curățat în mod frecvent, astfel încât funcționarea centralei să nu fie îngreunată.
De asemenea, ar trebui să aloci timp acestei lucrări de întreținere a centralei chiar și în cazul în care folosești lemn de cea mai bună calitate.
Cu cât vei dedica mai mult timp curățării centralei, cu atât mai eficientă va fi arderea și totodată centrala va avea o durată de viață mai îndelungată.
- Oferă atenție coșului de fum
O bună evacuare a fumului este esențială pentru ca sistemul de încălzire să fie eficient, așa că este important să cureți coșul de fum de cel puțin două ori pe an.
Această operațiune simplă nu numai că va contribui la îmbunătățirea performanțelor centralei, dar totodată te va ajuta să previi izbucnirea unui incendiu. După cum probabil știi deja, coșurile de fum necurățat reprezintă o cauză comună a incendiilor în timpul sezonului rece.
- Respectă instrucțiunile producătorului pentru instalare
O centrală care nu este instalată conform instrucțiunilor oferite de producător nu va atinge niciodată capacitatea maximă a performanțelor pe care le poate oferi. Prin urmare, dacă tocmai ai cumpărat o centrală pe lemne, asigură-te că instalatorul cu care colaborezi respectă toate indicațiile producătorului.
Schița de instalare din cartea tehnică va fi de mare ajutor în acest sens, așa că ar trebui să insiști ca aceasta să fie respectată cu strictețe.
Aplică și tu aceste recomandări iar astfel centrala ta pe lemne îți va oferi mereu o eficiență maximă în timpul funcționării, așa că te vei putea bucura de confort termic la prețuri accesibile.